Framsenteret 1 og 2

Tre uker til innflytting i byggetrinn 2

Det er bare tre uker igjen til innflyttinga i Framsenteret byggetrinn 2 starter. Det betyr nye laboratorier, forskerkontorer og fellesarealer. Totalt vil Framsenteret romme 530 arbeidsplasser.

Fram2 jan 18_650x364.jpg

Fram2 har et samla areal på 9500 kvadratmeter fordelt på seks etasjer. Bygget rommer nye kontorer, laboratorium og møteplasser. ​Foto: Eirik Nicolai Heim, Crux Film.

Blant de nye leietakerne i bygget kommer Haveforskingsinstituttet og BarentsWatch. I tillegg vil flere de som allerede er i bygget få nye lokaler: Statens strålevernNILU - Norsk institutt for luftforskning, Framsenteret AS Norsk Polarinstitutt og Arctic Council sitt sekretariat.

Det betyr også bedre plass til eksisterende leietakere i Fram1: Akvaplan-niva AS, Kystverket Troms og FinnmarkNorsk institutt for naturforskningNorges geologiske undersøkelse (NGU), Statsbygg Nord og Norsk institutt for kulturminneforskning.

I mellom Fram1 og Fram2 er det bygd et atrium, som vi kaller Lysgården. Det blir våre nye storstue på cirka 900 kvadratmeter.

Lysgården blir hjertet i det utvidete Framsenteret og skal benyttes av oss som er på bygget og til å ta mot gjester. Forskningsformidling vil få en sentral plass her, og vi er i full gang med å utarbeide innholdet.

Under Lysgården vil Hjalmar Johansens gate åpne til våren, og dermed blir det lettere adkomst for alle som skal til og fra Hålogaland Teater og strandkanten.

Totalt vil det samla arealet i det utvidete Framsenteret bli på nærmere 25.000 kvadratmeter og gi arbeidsplasser til 530 personer til sammen. Totalkostnadene er på 521 millioner kroner. Byggherre er Statsbygg, mens Hent AS har totalentreprisen.